diumenge, 25 de març del 2012

Braç de gitano de nata amb maduixes

Comença el bon temps i amb ell reviuen aquelles fruites que tan m'agraden! Fruita dolça, amb molts colors i amb un sabor immillorable.
Aquest cap de setmana us proposo un braç de gitano de nata i maduixes; per mi una combinació ideal, tot i que podeu jugar i fer diferents propostes.
Som-hi!! :)

Braç de gitano de nata i maduixes

Ingredients per a la massa:
6 ous
100gr. de sucre
100gr. de farina de bizcocho (farina que ja porta incorporada la llevadura)
un pessic de sal

Ingredients pel farcit:
nata per muntar 500ml
maduixes
sucre

Procés:
Encendre'm el forn a 180ºC perquè és vagi escalfant. Mentrestant agafarem els ous, el sucre i el pessic de sal i els batrem amb l'ajuda de les barilles i la batedora. Ho batrem fins aconseguir una barreja homogènia i força espumosa.
A continuació anirem afegint la farina a poc a poc i continuarem batent sense parar.
Forrarrem la safata del forn amb paper per ficar a forn i la untarem una mica amb oli d'oliva. Ara només queda ficar-hi la massa ben extensa per tota la safata.  Ho tindrem al forn uns 12 minuts, fins que veguem que la massa està feta i una mica doradeta.
Passats els minuts, ho traiem del forn i deixem la massa refredar. Un cop refredada traurem el paper del forn i amb l'ajuda del drap l'enrotllarem perquè vagi agafant forma.
Mentrestant començarem a muntar la nata amb l'ajuda de la batedora i les barilles, a mesura que vagi agafant consistència i anirem ficant sucre al nostre gust.
Trencarem les maduixes a trossets i de nou recuperarem la massa del braç de gitano i l'extendrem de nou a sobre el drap. Amb l'ajuda d'una espàtula o llengua (jo us la recomano, va molt bé) anirem omplint el braç de gitano de nata i tot seguit i ficarem les maduixes trencades a trossets. Les maduixes només les ficarem en una meitat del braç, perquè sinó quan el vulguem enroscar, les maduixes ens sobresortiran.

Ara només ens queda guarnir-lo amb una mica de sucre glaç i unes maduixes per sobre.

Problemes amb que jo m'he trobat:
No se perquè però sempre que faig el braç de gitano tinc un petit problema amb la massa. Sembla que estigui cuita aparentment, però quan el tallem per servir les porcions sempre em marca un voraviu que sembla que s'hagi quedat cru, un filet primet. Jo quan el coic no fico el ventilador, potser ho hauré de fer, però el que no vull és que es sobti la massa, potser la propera vegada que el faci baixaré la temperatura i el deixaré més temps.
Quan fiqueu el sucre glaç, deixe-ho just pel moment de presentació, ja que les maduixes que fiquem com a decoració a dalt absorbeixen el sucre i desapareix.
Quan fiqueu la nata a dins, deixeu una mica de marges al voltant de la massa perquè sinó sobresortirà. Desprès ja en ficareu a les puntes, perquè us sobrarà nata. Podeu aprofitar-la per a fer maduixes amb nata :P


dimecres, 21 de març del 2012

Pizza de verdures 100% cassolana

Us explicaré com he fet la pizza. En el meu cas n'he fet dues  de molt diferents, una més complerta de verdures i amb un toc diferent; i l'altra més típica amb pernil dolç. COMENCEM!! :


PIZZA DE VERDURES
Ingredients:
Per a la massa:
250gr. de farina per pizza
2gr. d'oregano
125ml. d'aigua
un rajolí d'oli d'oliva
una mica de sal
Per al condiment:
patates
pebrot vermell
pebrot verd
all
xampinyons
tomàquets
anxoves
olives
ou
tomàquet fregit
formatge

Procés:
Començarem per fer la massa de la pizza. He de dir que era la primera vegada que en feia una, així que si jo m'he n'he sortit, voslatres també :)
Agafarem un vol i ficarem tota la farina, l'oregano i la sal. Tot seguit amb una espàtula barrejarem bé tots els tres ingredients en sec, per tal de que es barregin bé.
Tot seguit farem un volcà amb la farina i al centre i tirarem un rajolí d'oli i una mica d'aigua; i amb l'ajuda de l'espàtula remenrarem bé. A mesura que la farina hagi absorvit l'aigua que h hem tirat prèviament, acabarem de ficar-li la resta d'aigua i novament anirem remenant amb l'espàtula. La qüestió és aconseguir una massa humida, peruqè sinó la llevadura no fa efecte. Un cop tinguem una massa una mica lligada la trurem del vol i a ficarem al màrbre i començarem a treballar-la. Segurament haurem de tirar més farina per tal de que la massa agafi consistència. Finalment hem d'aconseguir una massa humida i suau, que la poguem dominar. Per això haurem d'anar jugant i treballant la massa fins aconseguir el que estem buscant. Un cop la tinguem la deixarem repossar una mitja hora a dins del bol i tapada amb un drap humit. 
Mentrestant, agafarem un all el pelarem i el ficarem a una paella amb una mica d'oli. Abans de que se'ns cremi l'all i tirarem el pebrot vermell i el verd trossejats i els courem. 
D'altra banda pelarem dues o tres pataes en funció del seu tamany i les farem ben finetes, gairebé transparents i també les fregirem a la paella.
Passats els 30 minuts ja podem començara a estirar la massa amb l'ajuda del rodet. Un cop li haguem donat la forma que nosaltres volguem (en el meu cas un quadrat una mica...) només faltarà ficar-hi tots els ingredients. Primer de tot una base de tomàquet fregit, desprès una base de patates, per sobre el pebrot verd i vermell, desprès tomàquet tallat a rodanxes molt fines, els xampinyons (que no hem cuit prèviament) les anxoves, olives, un ou que fiquem sense i que és courà a dins del forn, i finallment el formatge.
Tot això ho ficarem al forn uns 15-20 minuts a uns 180ºC.

El resultat final:

Les imatges potser no són molt bones, les he fet amb el mòvil i fora de casa, però espero que us en pogueu fer una idea!










La recepta l'he tret del següent enlaç on podreu veure un vídeo. http://www.rtve.es/television/20111117/pizza-verduras-huevo-28-11-2011/477945.shtml

Com veureu jo he fet alguna petita variació pel que fa els ingredients, però penso que aquest vídeo us pot anar molt bé alhora de fer i  treballar la massa.

En el meu cas a la pizza també hi ficaria una mica de ceba i un cop menjada, a la massa potser i ficaria més sal, ja que l'he trobat una mica sosa. Pel que fa la resta, GENIAL!

Magdalenes salades

Per fi l'aigua ens ha vingut a fer una visita, la veritat és que ja tocava, la situació començava a ser una mica preocupant, a veure si les coses milloren una mica per poc que sigui.
I un matí plujós, el qual tens festa a la feina...imagineu-vos que he fet...doncs si de cap a la cuina i la veritat és que ha estat un matí molt aprofitat.
He fet per primera vegada pizza i el resultat ha estat força satisfactori, també he fet unes magdalenes i una canya de xocolata gegant. Així que ja veieu, ha donat força de si això! :p


Magdalenes salades

Ingredients:
2ous
100gr. de sucre
150ml. d'oli
50ml de llet
5gr. de llevadura en pols
200gr. de farina
sal
20gr. formatge rallat
30gr. de pernil salat tallat a trossets

Procés:
Començarem agafant els dos ous i els batrem manualment en un bol. Tot seguit i ficarem el sucre, l'oli, la llet, la llevadura, la farina, la sal, el pernil i el formatge.
Tot això ho remenarem ben remenat. És tracta d'aconseguir que tots els ingredients s'incorporin molt bé entre ells i ens quedin ben barrejats.
Us aconsello que la farina la fiqueu a poc a poc i remenant bé. Ara només ens queda escalfar el forn a uns 180ºC durant uns 12 minuts.
Utilitzarem paperets de magdalena, però de tamany més aviat petit. És tracta de fer unes magdalenes salades, però sense ser excessivament grans.
Amb una cullereta anem emplenant els motlles més o menys fins la meitat, i passats els 12 minuts ja les podem treure del forn. 
Una altra manera de disfrutar de diferents sabors i en forma de magdalenes! :)


Aquesta recepta l'he tret del programa de las Mañanas de la uno, us deixo l'enllaç per si voleu veure el vídeo.   http://www.rtve.es/television/20120320/mini-magdalenas-queso-jamon-20-03-2012/508643.shtml





diumenge, 18 de març del 2012

Tarta de poma i llimó

Ara feia alguns dies que no treia el nas per aquí perquè he estat molt enfeinada, però desprès d'aquest dies força intensos, per fi he pogut ficar els peus a la cuina. La veritat és que ja ho enyorava una mica.
Els dies que puc anar a dinar a casa, aprofito i miro el programa de las Mañanas de la uno que sempre fan un plat i un postre, i són força senzills.
Divendres vaig veure aquesta tarta i vaig dir això s'ha de provar i aquí en teniu el resultat.


Tarta de poma i llimó

Ingredients:
2 pomes
una mica de canela en pols
20gr. de mantequilla
40gr. de sucre
1 sobre de gelatina de llimó
un vas d'aigua
250ml. de nata per montar
una mica de xocolata negra

Procés:
Començarem pelant les dues pomes i trossejant-les en un vol. Al mateix vol i ficarem una mica de canela, la mantequilla i el sucre. Tot seguit ho posarem al microones uns 8 minuts. Jo el que he fet ha estat ficar-les cinc minuts i remenar-ho tot i després he ficat 3 minuts més.
Un cop hagin passat els vuit minuts i veiem que les pomes estan cuites, triturarem amb el turmix i deixarem refredar el puré que obtindrem.
Mentres es refreda, agafarem un got d'aigua i un sobre de gelatina de llimó. Tot això ho ficarem al foc fins que comenci a bullir. En pic hagi arrencat el bull, deixarem que bulli dos minutets i apagarem el foc, i novament deixarem que es refredi.
D'altra banda montarem la nata, utilitzarem unes barilles elèctriques i us aconsello que les barilles les fiqueu al congelador perquè estiguin ben fredes. Montarem la nata al nostre gust de sucre.
Quan el puré s'hagi refredat el barrejarem amb la nata que ja tenim montada i també hi ficarem la gelatina, que prèviament haurem deixat refredar.
Ara només ens queda ficar un mica de mantequilla al motlle on abocarem tota la barreja i directe a la nevera.
Finalment ho decorarem amb una mica de xocolata desfeta al microones.

És molt fàcil de fer i fresqueta, ara que sembla que arriba la calor, s'agraeix molt! Proveu-lo us agradarà! :P



Us afegeixo l'enllaç del programa per si voleu veure el pas a pas! Fins ben aviat! :)



http://www.rtve.es/television/20120314/tarta-manzana-limon-16-03-12/507814.shtml 

dimecres, 7 de març del 2012

Pastís de taronja amb xocolata i nata


El passat diumenge vaig fer un pastís que vaig treure del blog de la Dolorss, però el vaig adaptar una mica a la meva manera. La Dolorss ens presenta un pastís de mandarina sense ou ni llevadura. Jo he utilitzat les mateixes quantitats però enlloc d'utilitzar mandarina (que no en tenia) ho vaig provar amb taronja.

          Pastís de taronja amb xocolata i nata


Ingredients: 
5 taronges
150 gr de sucre 
3 cullerades soperes d'oli d'oliva
150 gr de farina de força (porta incorporada llevadura)
Nata per muntar
Nutella 

Procés:
Exprimim el suc de les taronges. La quantitat de taronges és orientativa, perquè en funció del suc que ens faran en necessitarem més o menys. Aproximadament em d'aconseguir emplenar un got normal (250)
A continuació aquest suc de taronja el fiquem en un bol on hi afegim el sucre, l'oli i la farina i ho remenem ben remenat fins aconseguir una massa hemogenia.
Seguidament agafem el recipient on courem el pastís. Us aconsello que no sigui molt gran, ja que és un pastís que no porta ou i llevadura en porta, però potser no tanta com en d'altres pastissos. Per aquest motiu si el motlle és més petit ens creixerà més, en canvi si és molt gran penseu que no creixerà massa, perquè tampoc aconseguirem gran quantitat de massa.
Untem el motlle amb mantequilla i el fiquem al forn a uns 180ºC  durant uns 45-50 minuts.
A mi el pastís no em va pujar suficient i no el vaig poder obrir pel mig per untar-lo amb Nutella, tal i com ens ensenya la Dolorss, per tant vaig decidir untar de nutella la part de dalt i complementar-la amb una mica de nata.
La nata l'he muntat amb les barilles i afegint sucre al meu gust. És molt fàcil muntar nata i resulta molt més bona així, que nata d'esprai.

















Animeu-vos és ben fàcil i resulta bo pel nostre paladar!!! :)

diumenge, 4 de març del 2012

Mini pizzes amb base de truita de patates

Els caps de setmana donen els seus fruits a la cuina i com que tinc més temps, puc dedicar-m'hi una mica més. A més a més és com una teràpia i mai més ben dit.
Us presento un sopar fàcil i boníssim, ja veureu!


Mini pizzes amb base de truita de patates


Ingredients:
7 o 8 patates (en funció del seu tamany)
Una ceba
De 5 a 8 ous
Tomàquet fregit
Olives
Pernil dolç
Tonyina
Formatge


Procés:
Ja fa uns dies que vaig provar de fer una truita amb patates cuita al microones i us he de dir que genial. És qüestió de trencar la ceba ben menuda i ficar-la en un bol amb un rajolí d'oli d'oliva i  2 minuts al microones. Passats els dos minuts la remenem i mirem com està; segurament la podem ficar dos minuts més. A continuació en el mateix bol i anirem trencant les patates pelades; com si féssim una truita, i repetirem el mateix procés una mica d'oli d'oliva (no massa, perquè no fa falta) i 3 minuts al microones. Passats els tres minuts remenarem les patates i la ceba i 3 minuts més, i així fins que veiem que les patates estan toves i fetes. També podeu ficar els minuts de 5 en 5, però jo prefereixo fer-ho de tres en tres per asseguram que no se'm cremen. 
D'aquesta manera ja tenim les patates i la ceba cuites amb molt poc temps i a més a més d'una manera molt més sana, ja que no les hem fregit i per tant no han absorbit tant oli.  Ara si volguéssim fer una truita de patates normal, ficariam sal al bol, batríem els ous i la faríem a la paella amb poquet oli, perquè només s'ha de quallar l'ou. I ja tindríem la truita de patates feta, i com he dit anteriorment molt més sana.
Però en el cas de les Mini pizzes quan tinguem la ceba i les patates cuites (pel microones) agafarem 5 ous i els tirarem a dins del bol, sense batre'ls prèviament, a més a més jo i vaig afegir dues clares.( Aquestes clares les trobareu al Mercadona, on en una de les neveres tenen unes botelletes que són clares i van molt bé com a complement alhora de fer una truita). 
Quan tinguem els ous ficats al bol amb les patataes i la ceba agafarem el turmix i ho triturarem tot.
Patates, ceba i ous triturats pel turmix
 Aconseguirem una massa espessa però a la vegada amb una mica de soltura. Tot seguit agafarem una paella i li ficarem una goteta d'oli d'oliva i amb una cullera sopera agafarem dues cullerades de massa i les ficarem a la paella. Per que m'entengueu ha de quedar com una tortita, no molt gran, més o menys del tamany del cul d'una botella d'aigua d'un litre i mig. I ara és qüestió d'anar fent tortitas.
Dues cullerades soperes de massa

Per donar-los-hi el tomb jo us recomano que utilitzeu un plat de postres que és més petit però que li fiqueu també una goteta d'oli, perquè la primera que la girem, se'ns enganxaria tota al plat.




Un cop tinguem totes les tortitas fetes,  només ens queda fer-les com si fossin una pizza, ficant el tomàquet, olives, pernil dolç, tonyina i formatge. (Podeu utilitzar els ingredients que més us agradin). 
Ho ficarem al forn perquè és desfaci el formatge i llestos!!!

Resultat final sense ficar al forn



Problemes amb els que m'he trobat:
No és que m'hagi trobat en grans dificultats, però si que el més costós ha estat girar la tortita la primera vegada perquè és queda al plat, per això és molt important que i fiqueu una goteta d'oli, que us ajudarà a que no s'enganxi.
Una altra cosa que a hores d'ara canviaria és abans de guarnir la base de truita de patates amb el tomàquet i la resta d'ingredients; ficaria al forn a torrar una mica les bases, perquè sinó és molt toveta i potser és perquè   estem acostumats a la base de pizza que és molt més sequeta, no ho sé, però la propera vegada que ho faci ho provaré d'aquesta manera.
També penso que "fredes" han de ser boníssimes. És a dir untant-les de maionesa, ficant tronquets de cranc, pinya, gambetes, ou d'ur...i com que ahir em van sobrar tres...aquest migdia ho he provat i he de dir que boníssimes, molt més que no pas al forn al estil pizza. :)
Maionesa, tonyina, olives, ou dur, pebrot, tronquets
















Resultat final








Ja veieu que no té cap secret, així que animeu-vos!!! Us sorprendrà!

dissabte, 3 de març del 2012

Bombes de carn

Estic molt contenta pels comentaris rebuts els darrers dies, aquests petits detalls m'animen a continuar escribint aquí al blog i veure que hi ha gent que segueix i que a més a més ho prova...motiva molt! :)
Avui us proposo un plat ben zencill que l'anomeno: Bombes de carn. El que jo us presento és la recepta més senzilla i a partir d'aquesta podeu fer diferents variants. Comencem!!


Bombes de carn

Ingredients:
7 patates (en funció del seu tamanys variarem la quantitat)
carn picada de vedella
pa rallat
un ou
sal
pebre


Procés:
Posem a bullir les patates durant uns 25-30 minuts. Sabrem que estan ben fetes quan les punxem amb una forquilla i veiem que són toves. Passats els minuts les treiem del foc i les deixem refredar en una escorredora per no cremans les mans alhora de pelar-les.
Mentre s'arrofreden aprofitarem per coure la carn picada. Teniu en compte que l'hem d'amanir amb sal i una mica de pebre negre, al vostre gust.
Quan tinguem les patates pelades ja les podem xafar amb una forquilla i també les hem d'amanir amb sal. A continuació agafarem una mica de patata i ens la ficarem al palmell de la mà, desprès una mica de carn picada sobre la patata de la mà, i novament damunt de la carn ficarem més patata. Ara només ens queda fer una bola. I així amb la resta de patata i carn.
Quan tinguem totes les boles amb la patata i la carn fetes, batrem un ou i per allà i passem una bola de patata per desprès arrebosar-la amb pa rallat i finalment ficar-la a fregir.

Anteriorment he dit que aquest era el plat base, però podeu fer diverses variant com ara ficar-hi formatge, tomàquet fregit, pebrot, ou dur...en fi ja veieu que les possibilitats són infinites.


















Espero que si us animeu a fer-ho us surti molt bé. :)  Ja veieu que és facilíssim!!!