dimarts, 26 de febrer del 2013

Lassanya de verdures

Per fi vaig provar la lassanya! Si...mai havia menjat lassanya, ves la pasta no m'entusiasma massa, el formatge i jo no som gaire amics i aquestes lassanyes de carn prefabricades...no van amb mi.
Finalment remenant per internet vaig veure una lassanya de verdures. Ja em perdonareu però en vaig mirar tantes que no recordo la pàgina d'on la vaig treure; això si, les verdures les vaig ficar al meu gust, per tant si us animeu a fer-la ja sabeu que podeu farcir-la de totes aquelles verdures que més us agradin.

Comencem!

Ingredients:
Un paquet de pasta per fer lassanya (jo vaig utilitzar una que vaig comprar al mercadona i que no cal bullir la pasta, directament es fica a la safata del forn crua, i un cop a dins ja es cou, i no va estar gens malament, a més a més va ser més ràpid tot el procés).
Una ceba
Un carabassó
Una albergínia
Pastanagues
Un all
Pebre i sal al gust
Llet
Farina
Nou moscada 
Sal


Procés:
Netejarem les verdures i les tallarem a rodanxes fines. Escalfarem una paella amb una mica doli d'oliva i ficarem a coure totes les verdures almenys uns 20 minuts o fins que vegem que estan cuites. No passa absolutament res si les deixem un pel crues, penseu que s'acaben de coure al forn.
Mentrestant esperem que es facin les verdures, aprofitarem per fer la beixamel. Agafarem com a mesura un got i n'omplirem dos mesures de llet, reservant mig got de llet per poder desfer la farina.
El got i mig de llet el ficarem en un cassó fins que arranqui el bull amb un pessic de sal i una mica de nou moscada rallada. Agafarem tres cullerades soperes de farina i les desfarem amb el mig got de llet que em reservat.
Un cop la llet del cassó bulli i tinguem la farina desfeta, afegirem el mig got de llet amb farina a la resta de llet del cassó. Abaixarem el foc perquè no se'ns cremi, i remenarem sense parar perquè no se'ns enganxi la farina i ens pocs moments veurem que va espessint. Ho remenarem fins que espesseixi i ja ho podem retirar del foc. Ara és el moment de ficar-hi una mica de mantega si us agrade...però no és el meu cas.
Obrim el forn i l'escalfem a 180º dalt i baix sense ventilador. Mentre s'escalfa montem la lassanya, ficarem una mica de beixamel al fons del recipient i al damunt les plaques de lassanya que ens hi capiguin ( com ja he dit anteriorment jo no les he bullides perquè n'he utilitzades unes que no fa falta).
Al damunt i ficarem les verdures, una altra capa de pasta de lassanya i novament verdures i al damunt i ficarem pernil salat trencadet amb les tisores, ja per últim una altra làmaina de pasta i ho cobrim tot de beixamel. Damunt i podeu ficar formatge, jo no en vaig ficar, perquè com he dit no és del meu gust.
Al forn ho vaig tenir 30 minuts a 180º (instruccions del fabricant). El resultat va ser excel·lent! De les ganes que tenia de provar-la em vaig oblidar de fer-li foto del resultat final, però el pròxim cop que en faci, aquí la ficaré



dimarts, 19 de febrer del 2013

Coca de pasta de full farcida de cabell d'àngel

Avui us presento una solució molt fàcil i bona, per aquells dies que tenim un dinar o sopar a casa i volem fer alguna cosa per postres que sigui fàcil, ràpida i tingui un bon resultat.

Ingredients
2 làmines de pasta de full fresques 
Un pot de melmeada de cabell d'àngel
Sucre moreno
Pinyons

Procés:
Començarem escalfant el forn a 180º dalt i baix sense ventilador. Mentres s'escalfa agafarem una làmina de pasta de full i la posarem sobre el màrmol. Tallem un paper de forn a la mida més o menys de la làmina de pasta de full i la fiquem a sobre (sota la làmina de pasta de full hi haurà un altre paper de forn que ja ve amb la mateixa làmina). Amb l'ajuda del rodet afinarem la làmina de pasta de full, la finalitat no és fer-la més gran, sinó allisar-la.
A continuació la fiquem dins la safata del forn i la cobrim amb la melmelada, deixant uns marges al límit dels costats.
Agafem l'alta làmina de pasta de full i repetim el mateix procés. Un cop l'haguem afinat, la ficarem sobre la melmelada. Amb els dits fem una mica de pressió als quatre costats perquè les dues làmines quedin ben enganxades. Tot seguit podem pinzellar la pasta de full (superior) amb un ou batut o melmelada, així ajudarem a segellar bé (tot i que jo no ho vaig fer). Amb l'ajuda d'una forquilla acabem de segellar bé els quatre costats. 
Afegim sucre al nostre gust per sobre, fiqueu-n'hi bastant i per acabar i tirem pinyons, novament al nostre gust.
Ara ja podem ficar la coca al forn uns 30-40 minuts, en el meu forn ha estat 35 minuts, a partir dels 30 minuts, estigueu al cas que no és cremi.
A disfrutar-la! :)



dilluns, 4 de febrer del 2013

Tarta de poma amb ametlles

Ahir diumenge em va venir de gust recordar aquells diumenges que jo era petita i ajudava a la mare a fer una tarta de poma per postres. L'única diferència, va ser que ja no vaig ajudar a la mare a fer la tarta de poma, sinó que me'n vaig encarregar jo des d'un principi.
A casa la mare té una llibreta feta per ella amb mil i una receptes, però em venia de gust fer una tarta de poma diferent, que no fos la que hem menjat tota la vida. 
Així doncs que vaig xafardejar per internet a veure que trobava i...vaig fer cap al blog de la Dolorss (si...per variar una mica). Allí vaig trobar una tarta de poma amb anous, però com que no tenia anous, vaig ficar-hi ametlles i ben bona que estava.

Ingredients:
150 gr. de sucre
3 ous
1/2 got d'oli d'oliva
1/2 got de llet
200 gr. de farina
Un sobre de llevadura
Unes dues pomes (dependrà del seu tamany)
Ametlles, anous...(el fruit sec que preferiu)
Canella amb pols

Procés:
Començarem batint els ous amb el sucre. Ho batrem força, fins aconseguir que el sucre i els ous quedin ben integrats i aconseguim aquella escuma que faran quan estiguin ben batuts.
Tot seguit i afegim el mig got de llet i de l'oli i ho barregem bé. Afegirem la farina i la llevadura a poc a poc tamitzant-la amb l'ajuda d'un colador, barregem bé. Quan tinguem la massa ben integrada, la ficarem al motlle que prèviament haurem untat amb mantega o oli d'oliva, com és el meu cas.
Ara només ens queda pelar les pomes, tallar-les fines i col·locar-les cobrint tota la base superior del pastís.
Quan ho tinguem, i afegirem els fruits secs que vulguem; en el meu cas les ametlles i només quedarà ficar-hi la canella amb pols i una mica de sucre pel damunt.
Ho ficarem al forn que el tindrem preescalfat a 180ºC dalt i baix, sense ventilador uns 40-45 minuts.
Només us caldrà deixar-la refredar i desmotllar-la i ja estarà a punt per menjar-vos-la.
Jo no sé si feia molt temps que no menjava tarta de poma, però realment la vaig trobar boníssima, molt esponjosa i gustosa.