dimecres, 23 de gener de 2013

Pa de pessic de taronja

Quin dia més esventat! Com que no dóna massa bo rondar pel carrer, avui és un bon dia per estar tranquil·lament per casa, i si l'ocasió s'ho val, perquè no fer berenar. Em venia de gust fer alguna cosa suau, sense xocolates, però que fos esponjosa, però que no fos el típic pa de pessic.
Així doncs he xafardejat a veure que trobava i he acabat fent cap al blog de la Dolors. És genial té recursos i solucions per a tot.

Fer aquest pa de pessic de taronja no té cap misteri, és ràpid, fàcil, econòmic i molt bo, la veritat; així que us animo a fer-lo un dia que tingueu una estoneta, és un bon recurs per esmorzar i berenar.

Ingredients 
100gr. de sucre
2 ous
1 taronja
60gr. de mantega
150gr. de farina
1 iogurt natural
1/2 sobre de llevadura


Procés: 
Primer de tot netegem bé la taronja i en ratllem la pell i la guardem perquè l'utilitzarem més endavant. A continuació n'exprimim el suc i reservem.
Batim els dos ous amb el sucre, jo ho faig amb una batedora amb barilles elèctriques, és genial perquè no et canses i ben aviat aconseguim el que volem, una mena de crema amb espuma que fan els ous batuts amb l'ajuda del sucre. Evidentment ho podem fer a mà, però és més cansat. Quan ja hem aconseguit aquesta cremositat afegim la mantequilla que prèviament haurem desfet amb l'ajuda del microones o el foc (sempre sense que aquesta arrenqui el bull), afegim també el suc de taronja i la ratlladura i barregem bé aquests ingredients.
Tot seguit fiquem la farina tamisant-la i a poc a poc. També afegim la llevadura i ho integrem tot bé. Ja per acabar afegim també un iogurt natural i remenem molt bé.

Ara només ens queda ficar-ho tot amb un motlle prèviament untat amb mantega o oli perquè no s'enganxi el pa de pessic. El forn el tindrem prèviament escalfat a 180º dalt i baix, sense ventilador. Ho tindrem al voltant d'uns 30-35 minuts, en funció de cada forn. Un cop passats aquest minuts el deixem refredar.

Podeu decorar-lo com més us agradi, evidentment hi podeu ficar xocolata, podeu fer una cobertura per fora o be, doblar quantitats fer-lo més gran i més alt, i farcir-lo per dins amb xocolata...Les possibilitats són infinites així que això ja queda en les vostres mans.


















Fins la pròxima :)


Cap comentari:

Publica un comentari