dissabte, 4 de febrer del 2012

Pa de pessic de màrmol

Com ja he dit anteriorment m'he ficat de cara als fogons. Demà tenim visita a casa i he fet un pa de pessic de màrmol. Pels que no sabeu què és, us diré que consisteix en fer un pa de pessic normal però amb una peculiaritat especial, i és que per dins fa les "aigües" que normalment el màrmol té.
Fer-lo és molt fàcil, i a la vegada resulta vistós i boníssim al nostre paladar.
A continuació us fico els ingredients necessaris per fer-lo i els passos a seguir:

 Ingredients: 
125gr. de iogurt (un iogurt natural)
225gr. de farina (tres iogurts de farina)
150gr. de sucre (un iogurt i mig de sucre)
60ml. d'oli d'oliva (mig iogurt)
15gr. de llevadura (1 sobre)
3 ous 
2 cullerades soperes de cacau en pols

Procés:
Primer de tot agafarem els ous i en separarem els rovells de les clares. Al recipient on hi hem ficat els rovells, hi afegirem el iogurt, el sucre, la llevadura, l'oli i la farina. Jo recomano que cada cop que tirem un ingredient ho remenem bé. La farina ha poder ser que estigui ben fina i no hi hagi molts grumolls. Per això us recomano que l'afegiu a poc a poc i si a més a més la tireu amb un colador o tamissador, molt millor. Un cop haguem obtingut aquesta barreja, la separarem en dos parts iguals. La meitat que haguem deixat a un bol i ficarem 2 cullerades soperes de cacau en pols; i a l'altra meitat i ficarem ratlladura de taronja o de llimona, al nostre gust. Remenem bé les dues meitats perquè ens quedi tant el cacau com la ratlladura ben integrats dins de la massa. Desprès muntarem les clares que en un principi havíem separat dels rovells. Les muntarem a punt de neu i un cop les tinguem, en ficarem la meitat a cada bol; meitat de clares muntades al bol amb cacau, i l'altra meitat al bol amb ratlladura i remenem bé.
Tot seguit agafem un recipient i l'untem de mantega perquè no s'enganxi la massa. A la base i tirem una mica de la massa amb ratlladura. Al damunt i tirarem massa amb cacau, tornarem a tirar massa amb ratlladura i finalment massa amb cacau. Anirem fent tantes capes com massa ens quedi.
Ficarem el motlle al forn uns 40-45 minuts a 180º.

Problemes que jo m'he trobat:
El meu forn és nou i s'escalfa molt ràpid. He tingut que anar baixant la temperatura perquè sinó se'm coia de fora i de dins estava cru. Tot i així no sé si l'he acabat encertant massa perquè amb el tema del ventilador, dalt i baix...així que he anat jugant una mica. Baixant la temperatura a 100 -150 i ficant dalt i ventilador a estones, perquè la resta ja estava fet però de dalt és veia cru.

Espero que us animeu a fer-lo. No és gens complicat i com ja he dit resulta molt vistós i a la vegada gustós. A més a més queda una oloreta per tota casa...mmmm...boníssima!

Gràcies a tots!







1 comentari: