diumenge, 20 de maig del 2012

Feia dies que ho tenia en ment, finalment ahir em vaig decidir a fer coca de recapte, el resultat genial. A més, mentre l'estava fent em vaig anar animant i vaig fer més coques de diferents gustos :)

Coca de recapte

Ingredients per la massa:
250gr. de farina (jo he utilitzat farina per a pizzes)
50ml d'oli (dos cullerades soperes)
120ml de cervesa
5gr de sal (mitja cullerada de cafè)

Procès:
Per començar escalfarem el forn a 190ºC.
Agafem un bol i a dins i afegim la farina tot fent un volcà. Al centre hi ficarem l'oli i la sal i a poc a poc anirem afegint la cervesa i amb l'ajuda d'una espàtula remenarem amb cercle i anirem afegint farina. Arribarà un punt on tindrem tota la farina incorporada i haurem aconseguit una bola que ara la traurem a sobre el màrmol i la treballarem durant una estona amb les mans. La massa que hem d'aconseguir ha de tenir una textura suau i ha d'estar una mica humida. He de dir que no és fàcil aconseguir fer aquest tipus de masses i jo n'he privat de diferents fins que per fi m'he n'he sortit i aquesta és la que més m'agrada, tan per coques com per pizzes. Així que si a la primera no us surt, no perdeu l'esperança, segur que a poc a poc i a mesura d'anar-la fent, us en sortireu :) 
Un cop la massa està fet la deixarem reposar una mica uns 20 minuts i ara ja la podem estirar amb l'ajuda d'un rodet i donar-li la forma que més ens agradi o surti. També queda a les vostres mans si la voleu fer fina, o més gruixuda.
Un cop la tinguem la massa estirada li ficarem el pebrot i l'escalivada al nostre gust i la tindrem al forn uns 15 minuts aproximadament. Un cop l'hem treta del forn li ficarem una mica de sal i un raig d'oli d'oliva i unes anxoves perquè sigui més gustosa.
Com ja he dit anteriorment em vaig animar i vaig fer diverses coques 
Una era amb xampinyons, ceba i carabassó i l'altra amb frankfurt, tomàquet i bacon 

1 comentari: