dimecres, 30 de gener del 2013

Palmeres de fruita

Fomentar la fruita entre els més menuts és una tasca en la qual ens hi hem de sumar tots: família, escola, societat...
Des de les escoles (àmbit que em queda més proper) s'intenta fomentar la fruita donant diferents fruites de temporada als nens/es durant una setmana cada mes. A part d'això també és fomenta que un dia a la setmana els nens portin una peça de fruita per esmorzar, d'aquesta manera s'implica a les famílies en aquest procés.
He de dir que en general les famílies s'impliquen força en aquest procés, però els nens/es tenen molts prejudicis amb la fruita i els costa menjar-se per esmorzar una peça de fruita. Els resulta més fàcil menjar alguna mena de bolleria. Molts d'ells el dia que els toca fruita, porten alguna pasta envasada per suplir la peça de fruita, tot i que des de les escoles és manté que s'han de menjar la peça de fruita.
En fi, dit tot això, he pensat que una manera diferent de donar fruita als nens és fent-los-hi una presentació atractiva a la seva vista. Així que he fet una ullada a veure que trobava i per començar m'he quedat amb aquest dibuix, que és molt fàcil de fer ;)

Ingredients:
1 kiwi
1 plàtan
1 mandarina

Procés:
És ben fàcil de fer i el resultat força vistós. Agafem el kiwi i el pelem; tot seguit anem fent rodanxes i les partim per la meitat i ja tenim les fulles de la palmera.
Desprès agafem el plàtan i l'obrim per la meitat i el col·loquem al plat i ja tenim els dos troncs de les palmeres, ara només cal que amb el ganivet fem rodanxes i les deixem al plat tal qual. 
Col·loquem les meitats de kiwi amb una mica de gràcia imitant les fulles de les palmeres.
Ja per acabar agafem la mandarina i col·loquem els gallons a la base del plàtan. En el meu cas no tenia mandarina i he utilitzat gallons de taronja partits per la meitat.
He de dir que el plat se m'ha quedat petit, perquè m'hagués agradat ficar una rodanxa de llimó imitant el sol, però com ja dit i no ho sembla, ocupa bastant espai.

Animeu-vos és divertit i als més menuts segur que els i encantarà.



2 comentaris: