dilluns, 27 de maig del 2013

Creppes de nata i xocolata

Tots els diumenges no és poden fer uns bons postres, perquè al final tindrem problemes amb la bàscula, però de tant en tant, si que ens podem permetre el luxe de regalar al nostre paladar alguna cosa per l'estil.
Aquest diumenge m'ha vingut de gust fer creppes dolces. Feia molts i molts anys que no en menjava cap, i mira que és un típic postre que et trobes a totes les cartes dels restaurants. 
He obert la nevera, he vist que hi havia un tetabrick de nata per muntar i m'he decidit a fer creppes.

Ingredients:
200gr. de farina
4 ous
1 cullerada de sucre
1 cullerada d'oli d'oliva (a la recepta original, enlloc d'una cullerada d'oli, s'utilitzava una cullerada de mantequilla desfeta, jo sincerament prefereixo utilitzar oli)
1/2 de llet
Un pessic de sal

Procès:
Amb un vol i amb un turmix batrem tots els ingredients fins aconseguir una massa líquida. Veureu que amb aquestes quantitats us sortiran uns 12 creppes, però també anirà en funció del tamany de la vostra paella. Jo els vaig fer amb una paella de ceràmica (que us les recomano 100%) perquè van de conya, amb poc oli ho pots cuinar tot i a més a més no s'enganxen.
Un cop tinguem aquesta massa líquida la ficarem a la nevera un parell d'hores reposant. Tot seguit ja podem ficar la paella al foc, una goteta doli d'oliva (podeu utilitzar també mantequilla) i amb un cullerot agafem la quantitat necessària per la nostra paella. Ara només cal estar atents i girar-lo amb l'ajuda d'una espàtula per tal de coure al gust els dos costats.

Un cop els tinguem fets els deixem arrofredar i els podem farcir d'allò que més ens agrada. En el meu cas de nata montada per mi, i xocolata desfeta per decorar. Per muntar la nata només ens fa falta un brick de nata per muntar  sucre amb pols (és molt millor perquè amb gra molts cops no és desfà del tot) i les varilles elèctriques. Jo us recomano que almenys mitja hora abans de muntar la nata, fiqueu al congelador el recipient on la muntareu i les varilles elèctriques. D'aquesta manera agafaran temperatura i segur que la nata no és talla alhora de muntar-la. Si els i voleu deixar una hora al congelador, perfecte també ;)



10 comentaris:

  1. Guauuuuuu, que pintaza, qué bien te han quedado

    ResponElimina
  2. Gracias Pilar! La verdad es que estaban buenísimos! jejeje pero en plena operación biquini no se yo si son mis mejores amigos! jejeje Besos

    ResponElimina
  3. Mira que son ricos! y si consigues comer pocos (cosa bastante difícil), no engordan nada o casi nada.
    Saludos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. Siii, ¿verdad? el problema es comer pocos! :P gracias por visitar el blog y dejar un comentario.
    Besos. Rosa

    ResponElimina
  5. Hola Rosa, tens un premi al meu bloc. Passa-t'hi per recollir-lo. Petons.
    http://mansanesinopomes.blogspot.com.es/2013/07/un-altre-premi.html

    ResponElimina
  6. Hola rosa, avui mateix acabo de descobrir el teu bloc, i m'encanta! Hi ha la majoria de receptes que vull provar! A partir d'ara m'hi passare molt per aquí, començant per la lassanya de verdures!
    Espero mes receptes noves impacient!
    Petons!

    ResponElimina
  7. Hola Mireia! Carai tu...gràcies per aquestes paraules tan gratificants. Doncs ara fa molts mesos que no escric res..molts mals de caps... :( però tinc pendent pujar noves receptes :) així que espero poder veure't de nou per aquí. Moltes gràcies pel teu comentari, això em dóna molts ànims per tirar el blog endavant! Petonets

    ResponElimina
  8. Mmmmm unes creppes molt i molt bones! Saps que mai les he preparat a casa?? I tenen molt pero que molt bona pinta! Segur que estan bonissimes! Petons,

    ResponElimina
  9. Ostras Laura..doncs t'he les recomano eh? jajjaja Estan boníssimes! :) Petonets

    ResponElimina