dissabte, 3 de març del 2012

Bombes de carn

Estic molt contenta pels comentaris rebuts els darrers dies, aquests petits detalls m'animen a continuar escribint aquí al blog i veure que hi ha gent que segueix i que a més a més ho prova...motiva molt! :)
Avui us proposo un plat ben zencill que l'anomeno: Bombes de carn. El que jo us presento és la recepta més senzilla i a partir d'aquesta podeu fer diferents variants. Comencem!!


Bombes de carn

Ingredients:
7 patates (en funció del seu tamanys variarem la quantitat)
carn picada de vedella
pa rallat
un ou
sal
pebre


Procés:
Posem a bullir les patates durant uns 25-30 minuts. Sabrem que estan ben fetes quan les punxem amb una forquilla i veiem que són toves. Passats els minuts les treiem del foc i les deixem refredar en una escorredora per no cremans les mans alhora de pelar-les.
Mentre s'arrofreden aprofitarem per coure la carn picada. Teniu en compte que l'hem d'amanir amb sal i una mica de pebre negre, al vostre gust.
Quan tinguem les patates pelades ja les podem xafar amb una forquilla i també les hem d'amanir amb sal. A continuació agafarem una mica de patata i ens la ficarem al palmell de la mà, desprès una mica de carn picada sobre la patata de la mà, i novament damunt de la carn ficarem més patata. Ara només ens queda fer una bola. I així amb la resta de patata i carn.
Quan tinguem totes les boles amb la patata i la carn fetes, batrem un ou i per allà i passem una bola de patata per desprès arrebosar-la amb pa rallat i finalment ficar-la a fregir.

Anteriorment he dit que aquest era el plat base, però podeu fer diverses variant com ara ficar-hi formatge, tomàquet fregit, pebrot, ou dur...en fi ja veieu que les possibilitats són infinites.


















Espero que si us animeu a fer-ho us surti molt bé. :)  Ja veieu que és facilíssim!!!

2 comentaris: