dimecres, 21 de març del 2012

Pizza de verdures 100% cassolana

Us explicaré com he fet la pizza. En el meu cas n'he fet dues  de molt diferents, una més complerta de verdures i amb un toc diferent; i l'altra més típica amb pernil dolç. COMENCEM!! :


PIZZA DE VERDURES
Ingredients:
Per a la massa:
250gr. de farina per pizza
2gr. d'oregano
125ml. d'aigua
un rajolí d'oli d'oliva
una mica de sal
Per al condiment:
patates
pebrot vermell
pebrot verd
all
xampinyons
tomàquets
anxoves
olives
ou
tomàquet fregit
formatge

Procés:
Començarem per fer la massa de la pizza. He de dir que era la primera vegada que en feia una, així que si jo m'he n'he sortit, voslatres també :)
Agafarem un vol i ficarem tota la farina, l'oregano i la sal. Tot seguit amb una espàtula barrejarem bé tots els tres ingredients en sec, per tal de que es barregin bé.
Tot seguit farem un volcà amb la farina i al centre i tirarem un rajolí d'oli i una mica d'aigua; i amb l'ajuda de l'espàtula remenrarem bé. A mesura que la farina hagi absorvit l'aigua que h hem tirat prèviament, acabarem de ficar-li la resta d'aigua i novament anirem remenant amb l'espàtula. La qüestió és aconseguir una massa humida, peruqè sinó la llevadura no fa efecte. Un cop tinguem una massa una mica lligada la trurem del vol i a ficarem al màrbre i començarem a treballar-la. Segurament haurem de tirar més farina per tal de que la massa agafi consistència. Finalment hem d'aconseguir una massa humida i suau, que la poguem dominar. Per això haurem d'anar jugant i treballant la massa fins aconseguir el que estem buscant. Un cop la tinguem la deixarem repossar una mitja hora a dins del bol i tapada amb un drap humit. 
Mentrestant, agafarem un all el pelarem i el ficarem a una paella amb una mica d'oli. Abans de que se'ns cremi l'all i tirarem el pebrot vermell i el verd trossejats i els courem. 
D'altra banda pelarem dues o tres pataes en funció del seu tamany i les farem ben finetes, gairebé transparents i també les fregirem a la paella.
Passats els 30 minuts ja podem començara a estirar la massa amb l'ajuda del rodet. Un cop li haguem donat la forma que nosaltres volguem (en el meu cas un quadrat una mica...) només faltarà ficar-hi tots els ingredients. Primer de tot una base de tomàquet fregit, desprès una base de patates, per sobre el pebrot verd i vermell, desprès tomàquet tallat a rodanxes molt fines, els xampinyons (que no hem cuit prèviament) les anxoves, olives, un ou que fiquem sense i que és courà a dins del forn, i finallment el formatge.
Tot això ho ficarem al forn uns 15-20 minuts a uns 180ºC.

El resultat final:

Les imatges potser no són molt bones, les he fet amb el mòvil i fora de casa, però espero que us en pogueu fer una idea!










La recepta l'he tret del següent enlaç on podreu veure un vídeo. http://www.rtve.es/television/20111117/pizza-verduras-huevo-28-11-2011/477945.shtml

Com veureu jo he fet alguna petita variació pel que fa els ingredients, però penso que aquest vídeo us pot anar molt bé alhora de fer i  treballar la massa.

En el meu cas a la pizza també hi ficaria una mica de ceba i un cop menjada, a la massa potser i ficaria més sal, ja que l'he trobat una mica sosa. Pel que fa la resta, GENIAL!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada