diumenge, 25 de març del 2012

Braç de gitano de nata amb maduixes

Comença el bon temps i amb ell reviuen aquelles fruites que tan m'agraden! Fruita dolça, amb molts colors i amb un sabor immillorable.
Aquest cap de setmana us proposo un braç de gitano de nata i maduixes; per mi una combinació ideal, tot i que podeu jugar i fer diferents propostes.
Som-hi!! :)

Braç de gitano de nata i maduixes

Ingredients per a la massa:
6 ous
100gr. de sucre
100gr. de farina de bizcocho (farina que ja porta incorporada la llevadura)
un pessic de sal

Ingredients pel farcit:
nata per muntar 500ml
maduixes
sucre

Procés:
Encendre'm el forn a 180ºC perquè és vagi escalfant. Mentrestant agafarem els ous, el sucre i el pessic de sal i els batrem amb l'ajuda de les barilles i la batedora. Ho batrem fins aconseguir una barreja homogènia i força espumosa.
A continuació anirem afegint la farina a poc a poc i continuarem batent sense parar.
Forrarrem la safata del forn amb paper per ficar a forn i la untarem una mica amb oli d'oliva. Ara només queda ficar-hi la massa ben extensa per tota la safata.  Ho tindrem al forn uns 12 minuts, fins que veguem que la massa està feta i una mica doradeta.
Passats els minuts, ho traiem del forn i deixem la massa refredar. Un cop refredada traurem el paper del forn i amb l'ajuda del drap l'enrotllarem perquè vagi agafant forma.
Mentrestant començarem a muntar la nata amb l'ajuda de la batedora i les barilles, a mesura que vagi agafant consistència i anirem ficant sucre al nostre gust.
Trencarem les maduixes a trossets i de nou recuperarem la massa del braç de gitano i l'extendrem de nou a sobre el drap. Amb l'ajuda d'una espàtula o llengua (jo us la recomano, va molt bé) anirem omplint el braç de gitano de nata i tot seguit i ficarem les maduixes trencades a trossets. Les maduixes només les ficarem en una meitat del braç, perquè sinó quan el vulguem enroscar, les maduixes ens sobresortiran.

Ara només ens queda guarnir-lo amb una mica de sucre glaç i unes maduixes per sobre.

Problemes amb que jo m'he trobat:
No se perquè però sempre que faig el braç de gitano tinc un petit problema amb la massa. Sembla que estigui cuita aparentment, però quan el tallem per servir les porcions sempre em marca un voraviu que sembla que s'hagi quedat cru, un filet primet. Jo quan el coic no fico el ventilador, potser ho hauré de fer, però el que no vull és que es sobti la massa, potser la propera vegada que el faci baixaré la temperatura i el deixaré més temps.
Quan fiqueu el sucre glaç, deixe-ho just pel moment de presentació, ja que les maduixes que fiquem com a decoració a dalt absorbeixen el sucre i desapareix.
Quan fiqueu la nata a dins, deixeu una mica de marges al voltant de la massa perquè sinó sobresortirà. Desprès ja en ficareu a les puntes, perquè us sobrarà nata. Podeu aprofitar-la per a fer maduixes amb nata :P


2 comentaris: