diumenge, 12 de febrer del 2012

Tarta de fruites amb pasta de full

Per fi ha arribat el cap de setmana i avui diumenge he pogut disfrutar una bona estona per la cuina. Tinc una celebració "pendent" aquesta tarda i he decidit fer dues coses per tal de celebrar-ho.
He pensat en fer una tarta de fruites i un pa de pessic, el de tota la vida ;)
Així doncs aquesta tarda tindrem un bon berenar desprès d'assajar. Comencem!!!

Tarta de fruites amb pasta de full:

Ingredients:
1 làmina de pasta de full (fresca o congelada)
Fruites (al gust de cadascú)
En el meu cas: plàtan, kiwi i maduixes.
Mel, sucre i aigua
Crema catalana


Procès:
Primer de tot hem de descongelar a temperatura ambient la pasta de full; en el cas que l'utilitzem congelada. Jo avui l'utilitzaré fresca a veure que tal és. El primer que em de fer és ficar una mica de farina al màrmol de la cuina perquè no se'ns enganxi. En funció del recipient on la ficarem hem de treballar una mica la massa, estirant-la amb el "rodillo". Un cop tinguem la mida presa, hem de tallar unes fines tiretes de 2cm més o menys, per tal de ficar-les al voltant de la massa. això ho farem perquè quan i fiquem la crema aquesta no marxi, i aquestes tiretes que ficarem faran de "paret". Les enganxarem amb una mica d'aigua. Només cal que ens mullem una mica els dits i anar-la enganxant al voltant.
Quan tinguem això fet, hem de ficar paper de forn al recipient on volguem ficar la pasta de ful. Jo la ficaré a la safata del forn, ja que necessito que em surti força gran. 
Tot seguit hem de coure la pasta de full a uns 180ºC. Hem d'intentar que la pasta de full quan estigui al forn no pugi, per això abans de ficar-la al forn la punxarem amb una forquilla, però a més a més a sobre i ficarem pes. Jo hi fico cigrons. En funció de la pasta de full, la tindrem més o menys temps; uns 15-20 minuts.
Quan la tinguem fet la deixarem arrofredar. Mentrestant prepararem la crema catalana. Avui, com que el temps se'm tira a sobre la crema l'he fet amb un sobre de Tamatin, seguint les instruccions. També podeu fer crema pastelera, que també és molt bona.
Feta la crema i ficada sobre la pasta de full, ja podem anar tallant les fruites al nostre gust i decorar la tarta com més ens agradi. Jo us recomano que si fiqueu plàtan a la tarta, abans el fiqueu en un vol amb una mica de suc de llimó, perquè no s'oxidi i és torni negre. Aquest cop també ho he fet amb la maduixa.
I ja per finalitzar, un cop tenim les fruites ficades sobre la pasta, les pintarem amb una mica de licor o be amb mel.

Penso que és una recepta molt fàcil, gustosa i molt vistosa. Animeu-vos!!!!


Properament penjaré la recepta de l'altre pastís que he fet avui. :)






Fins ben aviat!!!





2 comentaris:

  1. tot molt bo !! un servidor en dona fe .. ! aquesta noia es desviu per els postres ..!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per aquestes paraules tan ensucrades jajaj

    ResponElimina