diumenge, 26 de febrer del 2012

Pastís d'aniversari infantil

Els caps de setmana passen volant i costa organitzar-se per dedicar una estoneta a la cuina; però tot i així sempre intento poder fer algo. Llavors em falta temps per a poder-ho escriure aquí, per això ara fa uns dies que no publico, però ara us ficaré una mica al dia d'aquests dos caps de setmana.
El cap de setmana anterior vaig provar de fer una cosa que fa molt temps que vull fer, però us he de dir que no em va sortir de cap manera. Vaig provar de fer croissants i...no us explico quin merder. Total que al final l'intent llefiscós de massa el vaig haver de llençar.
Aquest cap de setmana que hem deixat enrere he fet dues coses que són les que ara us ficaré per aquí, així doncs comencem.


Pastís d'aniversari infantil


Ingredients:
pa de pessic de iogurt
1 tauleta de xocoloata de cobertura (Nestle postres)
nata líquida
lacasitos


Procés:

Com que la recepta del pa de pessic ja la teniu penjada no la tornaré a explicar, que no em vull repetir, (la podeu trobar aquí) només dir-vos que com a base del pastís podeu utilitzar aquell que més us agradi a vosaltres. També dir-vos que un cop l'he fet per dins no l'he sucat ni amb almívar, ni amb licor ni res...però és una altra opció que podeu tenir en compte.
Un cop tenim el pa de pessic fred, prepararem la seva cobertura que ho farem mitjançant un "ganache" de xocolata. Per a fer-lo utilitzarem una part de nata i una 3a part de xocolata. Ficarem la nata al foc fins que aquesta comenci a bullir. Mentrestant trossejarem la xocolata amb trossets petits.
Quan la nata comenci a arrancar el bull, la treurem del foc i li tirarem la xocolata i remenarem fins que aquesta s'hagi desfet totalment. Ara només ens queda cobrir el pastís amb aquesta xocolata. 
Un cop el tinguem tot cobert el ficarem a la nevera i deixarem que la xocolata quedi totalment dura.
Passats uns minuts tornarem a repetir el procés, i li tornarem a ficar una altra capa de xocolata per acabar-lo de perfeccionar, ara hem d'intentar que la xocolata quedi el més fina possible. 
Finalment tallarem una porció de pastís que col·locarem al radere i ens servirà de cua per la nostra tarta. I ara només ens queda decorar-la amb els lacasitos, que com podeu veure a la imatge és molt fàcil i només cal seguir línies. Jo el primer que vaig fer és ficar l'ull (llaminadura) i a partir d'aquest, vaig anar distribuint la resta de lacasitos.
He de dir que la canalla es sorpèn molt al veure aquesta tarta, ja que té molt color, és un peix i els lacasitos els encanten.
És molt fàcil de fer!! A més a més us ficareu a la butxaca qualsevol nen/a. Animeu-vos!!!


Problemes que podeu tenir:

El que potser costa una mica més és cobrir el pastís amb la xocolata, però és qüestió de tenir paciència i anar fent a poc a poc. Si veieu que la xocolata és va espessint amb el pas dels minuts sempre la podeu ficar 10segons al microones per tornar-la a escalfar i si us convé, afegir una mica més de nata líquida i remenar.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada