dimecres, 15 de febrer del 2012

Pollastre al microones o al forn

Avui no hi ha cap dolç, però no us preocupeu que tinc diverses coses a fer en els propers dies i totes elles seran dolces i amb xocolata ;)
Les presses del dia a dia fan que no poguem dedicar-nos tot el temps que voldríem a la cuina. Per això acostumem a fer coses ràpides com pasta, amanides, sopes...Avui us ensenyo un pollastre que és molt ràpid de fer i a més a més molt sa. El podeu fer tant al forn com al microones, però jo us recomano que ho feu al microones; una i primera perquè estalviarem llum que amb els temps que corren...i encendre el microones ens resulta més fàcil i menys costós que el forn; ja que primer s'ha d'escalfar i desprès coure i és una bona estona.
Preneu nota perquè és ben fàcil, bo i ràpid de fer. Som-hi!

Ingredients:
Pollastre trossejat
una ceba
un all
un pebrot verd
un tomàquet
una fulla de lloré
xampinyons
una bossa per cuinar al forn o al microones


Procés:
Agafarem el pollastre trossejat que ja el vénen així en les grans superfícies. Jo us recomano que si només sou dos, enlloc d'utilitzar el pollastre trossejat, agafeu el pollastre per fer a l'ajillo, on hi ha menys talls. Tot i així, si decidiu fer el pollastre trossejat, si en teniu massa sempre el podeu congelar i ja en tindreu per un altre dia.
Introduirem el pollastre sense pela a dins la bossa; on també hi ficarem: el tomàquet, la ceba pelada, l'all pelat, el pebrot i la fulla de lloré. Tancarem la bossa amb la cinta que s'adjunta. Per aquells que no sabeu de quines bosses parlo, més endavant us ficaré la foto i ho podreu veure. Les venen al Mercadona i allí també podeu comprar les essències que van dins d'uns sobres; això en el cas que no volgueu ficar-hi els ingredients. Aquests sobres que us dic, ja porten el condiment amb diferents espècies i només us els cal ficar dins la bossa amb el pollastre. Pel meu gust, en els sobres hi fiquen molt condiment i amb mig n'hi ha més que suficient, però això ja depèn de cadascú.
Tot seguit ficarem la bossa lligada dins d'un recipient de vidre perquè a vegades, perd una mica de suc i ens deixaria el microones tot brut. Ara només cal coure el pollastre. En total el ficarem uns 20 minuts al microones, però farem 10 minuts i sacsejarem la bossa perquè és barregin bé tots els ingredients i novament ho tronarem a ficar 10 minuts més. Veureu que el pollastre està cuit però el seu color serà blanc i que a dins de la bossa hi haurà molt suc, tot i no haver ficat ni una gota d'oli. El pollastre s'ha cuit amb la seva pròpia grassa i amb la resta de condiments. 

Pollastre dins la bossa amb els ingredients
 
Pollastre un cop han passat els 20 minuts

El que farem ara és obrir la bossa de plàstic i dins el mateix recipient on havíem ficat la bossa i abocarem el pollastre amb el seu suc. Com que és molt blanc agafarem una paella i amb una gota d'oli i a foc fort passarem cara i cara els talls del pollastre perquè agafin una mica de color.
Pollasre un cop l'hem enrossit a la paella


A continuació agafarem tot el suc i en reservarem una mica en un got on hi ficarem una cullerada sopera de Maizena perquè ens ajudi a espessir el suc. Recordeu que la Maizena la barrejarem quan el suc estigui fred.  Ho abocarem a la paella on tenim la resta de suc i deixarem que espessi tot remenant-t'ho. 
Ara només cal que hi fiquem o bé uns xampinyons, pèsols, pastanaga...per tal d'acompanyar el pollastre i ja ho tindrem a punt per menjar.
És un plat fàcil i amb el que no embrutes gaires estris a la cuina. Us el recomano!

Pollastre acabat amb acompanyament de xampinyons


2 comentaris:

  1. FELICIDADES LA BOLSA UN EXITO, COMPARTIMOS PISO ESTUDIANTIL
    Y EL POLLO COJONUDO JAA JAA UN DIA PROBAREMOS EL DE TORTILLA DE PATATA Q TAMBIEN PARECE FACIL,JA JA NO PARES Q NECESITAMOS FACIL Y RAPIDO COJONUDO BIEN

    Mª JOSE

    ResponElimina
  2. Comooo me alegro!!!! muchisimas gracias por visitar el blog!! Me alegro mucho que os sirvan las recetas ya iré colgando mas a ver que os parecen ;) y animaros con los postres ya vereis!! Quien se resiste a un pastel de chocolate? jejejej :)

    ResponElimina