diumenge, 20 de maig del 2012

Flam de coco

Ahir em venia de gust fer un flam, però no volia fer el típic flam d'ou, així que vaig remenar una mica per internet i al final em vaig decidir per fer un flam de coco. El resultat ha estat boníssim!

Flam de coco

Ingredients: 
320gr. de llet
300gr. de llet condeensada
125gr de coco rallat
4 ous
aigua i sucre (per fer el caramel)

Procès:
Començarem per escalfar el forn a uns 150ºC. Mentrestant barrejarem la llet, juntament amb la llet condensada i el coco.
En un altre recipient batrem els 4 ous amb unes barilles elèctriques per aconseguir la seva màxima esponjositat, i si no tenim barilles elèctriques els batrem una mica a mà, fins aconseguir una mia d'espuma.
Ara només ens queda afegir els ous a la barreja anterior i remenar-ho bé, per aconseguir que tots els ingredients quedin ben afegits.
Farem el caramel amb sucre i una mica d'aigua i deixarem que es faci a foc una mica ràpid. Quan haguem aconseguit el caramel el ficarem al fons de la font o les flameretes, i ho ficarem al forn a coure al bany maria durant 40 minuts o be fins que el flam s'hagi fet. Per saber si està fet el podem punxar del mig i si l'escuradents està net, voldrà dir que el flam ja està a punt.

Si el proveu, potser us passarà com a mi que el coco, tot i haver-lo barrejat amb la resta d'ingredients s'ha quedat tot a baix i ha fet una capa, així doncs el flam sembla que estigui dividit en dues parts, la de dalt que és fina (llet, ous..) i a sota tot el coco, la veritat és que no sé perquè però el flam està molt bo. Ara, si el coco no us agrada no cal que el proveu :)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada