diumenge, 4 de març del 2012

Mini pizzes amb base de truita de patates

Els caps de setmana donen els seus fruits a la cuina i com que tinc més temps, puc dedicar-m'hi una mica més. A més a més és com una teràpia i mai més ben dit.
Us presento un sopar fàcil i boníssim, ja veureu!


Mini pizzes amb base de truita de patates


Ingredients:
7 o 8 patates (en funció del seu tamany)
Una ceba
De 5 a 8 ous
Tomàquet fregit
Olives
Pernil dolç
Tonyina
Formatge


Procés:
Ja fa uns dies que vaig provar de fer una truita amb patates cuita al microones i us he de dir que genial. És qüestió de trencar la ceba ben menuda i ficar-la en un bol amb un rajolí d'oli d'oliva i  2 minuts al microones. Passats els dos minuts la remenem i mirem com està; segurament la podem ficar dos minuts més. A continuació en el mateix bol i anirem trencant les patates pelades; com si féssim una truita, i repetirem el mateix procés una mica d'oli d'oliva (no massa, perquè no fa falta) i 3 minuts al microones. Passats els tres minuts remenarem les patates i la ceba i 3 minuts més, i així fins que veiem que les patates estan toves i fetes. També podeu ficar els minuts de 5 en 5, però jo prefereixo fer-ho de tres en tres per asseguram que no se'm cremen. 
D'aquesta manera ja tenim les patates i la ceba cuites amb molt poc temps i a més a més d'una manera molt més sana, ja que no les hem fregit i per tant no han absorbit tant oli.  Ara si volguéssim fer una truita de patates normal, ficariam sal al bol, batríem els ous i la faríem a la paella amb poquet oli, perquè només s'ha de quallar l'ou. I ja tindríem la truita de patates feta, i com he dit anteriorment molt més sana.
Però en el cas de les Mini pizzes quan tinguem la ceba i les patates cuites (pel microones) agafarem 5 ous i els tirarem a dins del bol, sense batre'ls prèviament, a més a més jo i vaig afegir dues clares.( Aquestes clares les trobareu al Mercadona, on en una de les neveres tenen unes botelletes que són clares i van molt bé com a complement alhora de fer una truita). 
Quan tinguem els ous ficats al bol amb les patataes i la ceba agafarem el turmix i ho triturarem tot.
Patates, ceba i ous triturats pel turmix
 Aconseguirem una massa espessa però a la vegada amb una mica de soltura. Tot seguit agafarem una paella i li ficarem una goteta d'oli d'oliva i amb una cullera sopera agafarem dues cullerades de massa i les ficarem a la paella. Per que m'entengueu ha de quedar com una tortita, no molt gran, més o menys del tamany del cul d'una botella d'aigua d'un litre i mig. I ara és qüestió d'anar fent tortitas.
Dues cullerades soperes de massa

Per donar-los-hi el tomb jo us recomano que utilitzeu un plat de postres que és més petit però que li fiqueu també una goteta d'oli, perquè la primera que la girem, se'ns enganxaria tota al plat.




Un cop tinguem totes les tortitas fetes,  només ens queda fer-les com si fossin una pizza, ficant el tomàquet, olives, pernil dolç, tonyina i formatge. (Podeu utilitzar els ingredients que més us agradin). 
Ho ficarem al forn perquè és desfaci el formatge i llestos!!!

Resultat final sense ficar al forn



Problemes amb els que m'he trobat:
No és que m'hagi trobat en grans dificultats, però si que el més costós ha estat girar la tortita la primera vegada perquè és queda al plat, per això és molt important que i fiqueu una goteta d'oli, que us ajudarà a que no s'enganxi.
Una altra cosa que a hores d'ara canviaria és abans de guarnir la base de truita de patates amb el tomàquet i la resta d'ingredients; ficaria al forn a torrar una mica les bases, perquè sinó és molt toveta i potser és perquè   estem acostumats a la base de pizza que és molt més sequeta, no ho sé, però la propera vegada que ho faci ho provaré d'aquesta manera.
També penso que "fredes" han de ser boníssimes. És a dir untant-les de maionesa, ficant tronquets de cranc, pinya, gambetes, ou d'ur...i com que ahir em van sobrar tres...aquest migdia ho he provat i he de dir que boníssimes, molt més que no pas al forn al estil pizza. :)
Maionesa, tonyina, olives, ou dur, pebrot, tronquets
















Resultat final








Ja veieu que no té cap secret, així que animeu-vos!!! Us sorprendrà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada