dimecres, 30 de gener del 2013

Cloïsses o escopinyes a la marinera

Avui m'ha vingut de gust preparar un plat lleuger però molt gustós i des dels grans tiberis del Nadal que no en menjava i mira per on, avui toca ;) La recepta la podeu aplicar tant a les "cloïsses, com als escopinyes..."  cuinats d'aquesta manera os asseguro que estan boníssims.

Ingredients:
Cloïsses, escopinyes...
Dues cebes petites
Julivert 
Dos alls
Pebre dolç
Pebre picant
Vi blanc ( que el podeu substituir per unes gotetes de conyac)
Dues cullerades soperes de farina

Procés:
Primer de tot tallarem les dues cebes a bocinets ben petits. Ficarem una paella amb una mica d'oli al foc i quan aquest estigui calent i ficarem la ceba ja trocejada. Hi afegirem sal i una mica de pebre al nostre gust. Quan la ceba ja tingui color, i afegirem els dos alls també trocejats ben menuts i els integrem bé amb la ceba.  
Tot seguit i afegirem les cloïsses, les escopinyes.. però recordeu que prèviament els hem de tenir almenys una hora amb aigua i sal. abans de ficar-los a la paella els netejarem amb aigua per treure-els-hi la sal.
Els barregem bé a la paella amb el sofregit de ceba i all. Quan s'hagin obert, i afegirem un xorret de vi blanc, si no en teniu, jo hi afegeixo unes gotetes de conyac en el seu lloc ( i surten genials).
A continuació amb el ganivet esmicolarem el julivert i l'afegirem a la paella amb el pebre dolç i el pebre picant al gust. Remenem bé. Ja per acabar, veureu que les "almejes, berberechos..." han fet suc, quan aquest s'hagi evaporat bastant i afegirem dues cullerades soperes de farina per tal d'espessir la salsa que ens quedarà, remenem perquè la farina quedi integrada i no es cremi i ja tenim apunt les cloïsses o escopinyes a la marinera.

Aquí podeu veure com s'obren
Boníssimes

Un cop hi hem ficat la farina (crec que m'he passat per això)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada