dimarts, 17 d’abril del 2012

Tarta de poma ràpida

És molt complicat preparar alguna cosa a la cuina i poder-ho actualitzar el mateix dia. Ho sento però els meus dies haurien de tenir més de 24 hores perquè em falta temps. Després arribarà l'estiu i me'n sobrarà per totes bandes però...
Aquest passat diumenge vaig fer una tarta de poma, feia anys que no en menjava i també he de dir que és la primera tarta que faig jo, tot i que quan les feia la mare i jo era petita, sempre li deia si em deixava triturar-ho al turmix.
Som-hi, que el temps és or!

Tarta de poma ràpida

Ingredients:
3 pomes (aproximadament)
9 cullerades soperes de sucre
200gr. de farina
1 sobre de llevadura
2 ous
1 tasseta d'oli
2 tassetes de llet

Procès:
Comencem barrejant la farina amb el sucre, el sobre de llevadura, l'oli i la llet i finalment els ous. Ho barrejarem ben barrehat amb l'ajuda d'un turmix. A continuació pelarem les pomes i les trencarem a trossets i de nou tornarem a passar el turmix fins que ja no quedi cap trosset de poma sencer. Agafem el motlle i el sucarem amb una mica de mantequilla perquè no se'ns enganxi la tarta, i ja podrem ficar la barreja. Ara només ens queda trencar gallonets molt finets de poma que els utilitzarem per ficar a damunt de tot de la tarta. Els podem ficar de la manera que més ens agradi. Jo vaig tirar damunt dels trossets de poma unes gotetes de licor de crema catalana, però també i podeu ficar sucre, jo no ho vaig fer perquè el licor ja és prou dolç. Només ens queda ficar-ho al forn durant una mitja hora ben llarga a uns 180ºC. Cadascú coneix el seu forn i sap millor que ningú com funciona, així que la temperatura i el temps són orientatius, perquè jo desprès vaig haver-ho de baixar perquè és feia massa ràpid de fora i de dins encara era crua. Dificultat ja veieu que no en té cap. ;)


1 comentari: